29 January 2020

Special Announcement

To tie in with the response level under the "Preparedness and Response Plan for Novel Infectious Disease of Public Health Significance" being raised to Emergency Response Level and avoid people from gathering, the Hong Kong Sports Institute will temporarily suspend all the Community Sports Programme until further notice. Refund will be arranged for those people who enrolled in Batch 120 and A20WJ. Please visit our website for the latest information about the Community Sports Programme.

Main content start
Header Banner
Ng Ka-long

 

2017年11 月

藉運動體會不同文化

陳浩源 — 輪椅羽毛球運動員

作為輪椅羽毛球運動員,我有機會到過約15個國家及地區集訓及參加比賽,足跡橫跨亞洲、歐洲和中美洲,所到之處,人與事都令我印象難忘。

我喜歡到歐洲參加比賽,賽事結束後,我們會與當地選手聚會,一同分享比賽、集訓的苦與樂及對人生看法,結交到了不少朋友和認識到世界各地的文化。而集訓方面,我比較喜歡到南韓,因當地的輪椅羽毛球手實力相當高,他們在社會各界包括商業機構的支援下可以全力集中訓練及比賽。

記得有一次為備戰2014年亞運在南韓集訓,發現當地選手認真的態度及規律化的生活是他們成功的因素之一,很值得我們學習。2011年到危地馬拉參加的世界錦標賽,當時選手們於一個類似防空洞的地方打比賽,賽前要穿過隧道才可到達球場,隧道前方亦有武裝軍隊守衛着,那次是我最深刻的比賽之一。

 

Chan Ho-yuen (2nd left)

 

輪椅羽毛球運動員陳浩源(右二)與其他國家運動員合照

logo